Thursday, September 23, 2010

Транзиција...

...од лето кон есен.

За оние кои се љубители на есента и на убаво парче облека, следат слики кои ја отсликуваат модната транзиција од едно годишно време во друго.
Низ Скопјево наидов на нови колекции (Cotton, Kaliope, CPH Fashion) кои содржат џемперчиња како овие на сликите. Не се многу дебели (јас, искрено, немам навика да носам многу дебели џемпери имајќи предвид дека на работа отсекогаш ми било доволно топличко), се прилепуваат на торзото и се неверојатно женствени иако имаат забележлив машки twist.
Искомбинирајте ги со долги и интересни синџирчиња/ѓерданчиња, со убаво сукњиче или панталонки со високо струкче, есенска штикла која ја издолжува нога и буди неверојатна женствена сексипилност и voila! Спремни сте да зачекорите по скопските (или други) улици со имиџ на девојка која е апсолутно прекрасна и се носи со својата едноставност (како девојките на сликите).


Photo by: Garance Dore'


 Photo by: The Sartorialist


Photo by: Forever 21

No comments:

Post a Comment